Interview: Bert van Breugel

"Een mooie vriendelijke entree voor Son"

“Het plan in de Kanaalzone Son en Breugel bestaat uit drie afzonderlijke delen met ieder een eigen karakter. Zo komen er luxe tweekappers met prachtig zicht op het kanaal met zijn bootjes, op de tweede locatie aan de entree van Son staat een kleinschalig appartementengebouw gepland en aan de Bontstraat komen vriendelijke geschakelde woningen met tuinen op het zuiden.

Iedere locatie biedt een fijne woonplek voor een andere doelgroep. Maar allemaal hebben ze als gemene deler dat ze zijn ingericht met de schaal van Son in het achterhoofd. Geen grote, logge gebouwen maar openheid in een mix van lage bebouwing. En dat in een diversiteit aan prijsklassen.

De huidige omwonenden gaan er in hun uitzicht straks zeker op vooruit. Sommige delen, zoals rond de voormalige supermarkt, raken langzaamaan verpauperd. In deze plannen krijgt dit gebied een nieuwe impuls. En er is goed gekeken naar parkeren en ruimte voor groen. Daarnaast houden we uiteraard rekening met de kinderen; er komen zeker voldoende fijne speelveldjes terug.

Bij het maken van deze plannen gaan we niet over één nacht ijs. De komende periode werken we in overleg met Van Stiphout en de gemeente Son en Breugel het woningprogramma verder uit. Zodra we in schetsen kunnen laten zien wat we voor ogen hebben, presenteren we dat aan een breed publiek. We doen dat onder andere tijdens informatieavonden en op deze website.”

Bert van Breugel, Inbo architecten